Onze docenten

mr. S.M.A.M. Venhuizen

mr. S.M.A.M. Venhuizen is gespecialiseerd op het terrein van het burgerlijk procesrecht. Hij combineert zijn aanstelling als senior raadsheer, tevens rolraadsheer, van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch (part-time) met het freelance docentschap postdoctoraal onderwijs. Incidenteel verschijnen er publicaties van zijn hand. Vanaf 1985 is hij werkzaam in de rechterlijke macht, waarbij hij ook enkele jaren als (hoofd) juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder heeft gewerkt.

Vanaf zijn afstuderen in 1984 (Katholieke Universiteit, thans Radbouduniversiteit Nijmegen) verzorgt hij juridisch onderwijs. Aanvankelijk betrof dit diverse rechtsgebieden. Daarna kwam de focus te liggen op het burgerlijk recht en vanaf 2001 beperkt hij zich tot het burgerlijk procesrecht. Op dat terrein verzorgt hij thans een breed scala aan cursussen.

Verder is/was hij lid/voorzitter van verschillende landelijke redactieraden/werkgroepen binnen de rechterlijke macht betreffende het burgerlijk procesrecht.

« Terug naar het overzicht