Onze docenten

prof. mr. dr. T.J. de Graaf

Tycho de Graaf is hoogleraar Technologie en Privaatrecht. Zijn onderwijs en onderzoek bestrijkt het privaatrecht en focust zich op technologie en privaatrecht.

De Graaf werkt sinds 1 augustus 2017 bij de afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht in Leiden. Hij geeft algemeen privaatrechtelijk onderwijs en een keuzevak Technologie en Privaatrecht, en doet onderzoek in het interdisciplinaire SAILS programma (Society, Artificial Intelligence and Life Sciences). Voordat hij fulltime de wetenschap inging, was hij twintig jaar advocaat bij NautaDutilh N.V. en promoveerde hij in 2006 in Leiden op een proefschrift over aansprakelijkheidsbeperkingen.

De Graaf is ook cursusleider van de Specialisatieopleiding Contracteren van het Juridisch PAO Leiden, docent bij de postacademische specialisatieopleidingen Nationaal en Internationaal Contracteren en Informaticarecht van de Grotius Academie, redacteur van de tijdschriften Maandblad voor Vermogensrecht en Computerrecht, vaste medewerker van het WPNR, rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Den Haag en arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA).

« Terug naar het overzicht