Onze docenten

mr. J. Maassen

Joost Maassen is conflict professional. Hij werkt als mediator, consultant en trainer voor Dialogue BV.

Joost studeerde in de civielrechtelijke en de bedrijfsjuridische richting af, in Rotterdam. Hij begon zijn loopbaan in 1990 als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij werkte in Rotterdam en Den Haag in de algemene civielrechtelijk praktijk. Zijn aandachtsgebieden waren met name het arbeidsrecht en litigation (procederen in civielrechtelijke procedures en arbitrages).

In 1998 werd Joost Consultant bij het aan Egon Zehnder International gelieerde executive searchbureau Yess International Consultants in Amsterdam. Hij werd in 2000 Partner. Joost werkte voor opdrachtgevers in diverse sectoren, onder meer in de financiële dienstverlening, industrie, strategy consultancy, fmcg, telecom, energie en zakelijke dienstverlening. Hij adviseerde en ondersteunde cliënten bij het rekruteren van talent voor rollen in zowel lijn- als in stafmanagement , in disciplines als finance-, marketing & sales-, HR-, IT- en general management. Daarnaast rekruteerde hij kandidaten voor professionele rollen, onder meer in strategische- en management -consultancy, corporate finance en de juridische zakelijke dienstverlening.

Van 2000 tot 2002 en van 2004 tot 2007 was Joost bij Yess International Consultants Coördinerend Partner. Hij was in die rol verantwoordelijk voor het management van de firma, die rond de 30 medewerkers telde. Vanaf 2007 was hij verantwoordelijk voor het financieel management.

In 2012 besloot Joost zijn loopbaan voort te zetten als conflict professional. Hij volgde de beroepsopleiding tot ADR-Specialist/Legal Mediator aan het Amsterdam ADR Instituut. Als mediator richt Joost zich op mediations in zakelijke conflicten, in het bedrijfsleven en in de zakelijke dienstverlening (maatschapsconflicten). Daarnaast geeft hij trainingen in mediation- en conflictvaardigheden en adviseert en coacht hij organisaties en individuen op het vlak van conflictvaardigheid en onderhandelen.

 

« Terug naar het overzicht