Patroonscursus

Deze cursus is in samenwerking met Dialogue tot stand gekomen en bestemd voor advocaten die patroon zijn of binnenkort worden.

In deze cursus leert u hoe u het patronaat succesvol kunt vervullen. Ook leert u hoe u uw advocaat-stagiaire succesvol kunt opleiden en begeleiden in de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten. U verdiept uw coachings- en begeleidingsvaardigheden, waardoor u beter kunt aansturen.

U leert wat de specifieke kenmerken zijn van de jonge generatie stagiaires en hoe u hen het beste kunt motiveren. U krijgt duidelijkheid over waar uw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen in relatie tot het begeleiden van advocaat-stagiaires. Voorts krijgt u concrete tips en vaardigheden aangereikt voor een goede begeleiding. Tips die onder andere voortkomen uit de vele nominaties van de Patroon van het Jaar.

Tijdens de cursus wordt gebruikt gemaakt van het boek ‘De (pro)actieve patroon’. In dit boek krijgen patroons en iedereen die leiding geeft aan jonge juristen praktische tips en achtergrondinformatie over het succesvol begeleiden en opleiden van advocaten en jonge juristen. U krijgt deze gratis van ons.Aan het einde van deze cursus kunt u uw rol als patroon nog beter vervullen. U heeft handvatten ontvangen en inzichten verkregen geleerd die u kunt inzetten in uw rol als coachen begeleider van de advocaat-stagiaires.

Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst

09.30 – 10.00 Opening en introductie, inventarisatie persoonlijke leerdoelen

10.00 – 10.30 De advocaat stagiaire-ondernemer en de patroon
De rol van de patroon in de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten
Beroepsopleiding advocatuur nieuwe stijl
De rol van de patroon van de stagiaire-ondernemer in de praktijk

11.15 – 11.30 Pauze

11.30 – 12.15 Demonstratie van de leeromgeving
Portfolio en competenties

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – 14.30 Ontwikkelfasen van de jurist
Coachingsstijlen

15.00 – 15.15 Pauze

15.15 – 15.45 Generatie Y/Z/Millenials en de motivatie van professionals
Best practice patroons
Gespreksvaardigheden en feedback

16.30 – 17.00 Afronding, terugkoppeling naar persoonlijke leerdoelen, vaststellen persoonlijke voornemens en opstellen van concrete actieplannen

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 595,– ex. btw.

Docent

Deze cursus wordt gegeven door: mr. J. Maassen

Cursuslocatie:

Postillion Hotel - Deventer
Deventerweg 121

Aanmelden voor deze cursus

Inschrijven