Corporate Arbeidsrecht l Overgang van onderneming

In deze cursus neemt Ronald Beltzer, Nederlands bekendste specialist op dit terrein, u mee in de ontwikkelingen ten aanzien van dit thema. In 2020 verscheen de uitgave Overgang van Onderneming van zijn hand. Aan een tweede druk wordt momenteel gewerkt.

De rechtspraak over overgang van onderneming heeft de afgelopen paar jaar enkele opzienbarende uitspraken laten zien. Zo blijkt een arbeidsovereenkomst deelbaar te zijn – en dus over verschillende verkrijgers te kunnen worden verspreid – , blijken vervoersmiddelen, zoals bussen, toch niet altijd een onderneming ‘kapitaalintensief’ te maken en kan de overgang van de klantenkring al een overgang van onderneming bewerkstelligen. Tel daarbij op dat de vraag wat een voor overgang vatbare arbeidsvoorwaarde nog steeds niet is uitgekristalliseerd (denk aan senioriteit) en dat onduidelijk is hoe men met driehoeksverhoudingen dient om te gaan (gaan payrollwerknemers mee over?) en het belang van het thema voor de praktijk wordt direct duidelijk.

Verder worden tijdens deze cursus behandeld: de statutair bestuurder, reorganisatie, governance en medezeggenschap.

Omdat overgang van onderneming veel over feiten gaat, is in deze cursus volop ruimte ingebouwd voor het bespreken van casusposities.

Programma

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur          deel II
16.15 – 16.30 uur          pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 250,– ex. btw.

Docent

Deze cursus wordt gegeven door: mr. dr. R.M. Beltzer

Cursuslocatie:

The Gallery
Hengelosestraat 500
Enschede

Aanmelden voor deze cursus

Inschrijven